Elastische tape

- Categories : Soorten Kinesiotape

Elastische tape, ook wel kinesiotape genoemd, is een tape techniek waarmee je het natuurlijk herstelproces kunt versnellen. Deze elastische tape biedt tegelijkertijd versteviging aan de spieren. In tegenstelling tot andere soorten tape beperkt elastische tape niet je bewegingsvrijheid. 

De elatische tape of kinesiotape is ontwikkeld in 1973. Het idee erachter is simpel: Je gaat naar een manueel therapeut en wordt daar effectief behandeld, dit effect neemt af tot je volgende bezoek, want dan wordt je opnieuw behandeld. Elastische tape verlengt dit effect, dus ook in de tussentijd van je bezoeken blijft het positieve effect op je lichaam werken. 

Werking elastische tape

De werking van elastische tape wordt vaak uitgelegd met moeilijke en ingewikkelde biologische en medische termen. Dat is ook logisch, want de exacte werking moet ook gedetailleerd worden uitgelegd. Daarom omschrijven wij hier de werking van elastische tape in grote lijnen: De elastische tape trekt aan de bovenste huidlaag en hierdoor ontstaat er meer ruimte tussen de huid en de spieren, wat weer zorgt voor een betere afvoer van overtollig weefselvocht, eiwitten en cellen. 

Naast deze werking gelooft men ook dat de extra ruimte tussen de spieren zorgt voor betere prestaties, omdat spieren beter kunnen samentrekken. De werking van elastische tape is dus tweeledig, het versnelt het herstelproces en het verbetert je sportprestaties.

Meer weten over wat is kinesiotape

Verschillende kleuren

Elastische tape is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Je kent het vast wel, de sporters van televisie of in de sportschool met blauwe of roze tape. Eigenlijk kun je elastische tape in vrijwel elke kleur krijgen. Maar waarom is dat?

De verschillende kleuren zijn oorspronkelijk geïntroduceerd vanuit kleurentherapie. Hierbij is het idee dat elke kleur een eigen effect heeft op het lichaam. Dit is echter nooit wetenschappelijk bewezen en nu is de kleur van de elastische tape vooral een persoonlijke voorkeur. Je kunt bijvoorbeeld elastische tape kopen in huidskleur omdat het niet opvalt, in de kleur die jij mooi vindt of omdat het bij jouw tenue past.

Bekijk hier meer informatie over verschillende kleuren kinesiotape

Add a comment

 (with http://)