Kinesiotape aanbrengen is soms lastig. Het moet namelijk in de goede positie zitten, het moet blijven plakken en het moet comfortabel zitten. Zomaar een aantal zaken waar je rekening mee moet houden tijdens het aanbrengen van kinesiotape. Om je hiermee te helpen, hebben wij meerdere tips uitgewerkt en meerdere video’s gemaakt. Zo kan het aanbrengen van kinesiotape haast niet mis gaan.

Algemene tips

Bij het aanbrengen van kinesiotape zijn er een aantal algemene tips waar je rekening mee moet houden. Als je de tape namelijk verkeerd aanbrengt of verwijderd, dan ontstaat de kans op huidirritatie en blaren. Onze 11 tips voor het aanbrengen van kinesiotape:

 1. Rond de hoekjes van de uiteindes (begin en eind) af. Hoekjes vergroten namelijk de kans dat het tape voortijdig ‘afpeelt’. 
 2. Breng de kinesiotape aan zonder dat het begin en het einde rekt.
 3. Vermijd plooien bij het aanbrengen van kinesiotape. 
 4. Het aanbrengen van kinesiotape dient op een schone en vetvrije huid gedaan te worden.
 5. Breng bij voorkeur kinesiotape ook aan op een kale huid. Op een onthaarde huid blijft de tape langer vastzitten en hecht deze beter. Bovendien is het verwijderen van de kinesiotape ook aangenamer op een onthaarde huid.
 6. Breng geen kinesiotape aan op huid dat beschadigd is (zoals: wondjes, sneeën of verbranding). 
 7. Na het aanbrengen van de kinesiotape dien je deze licht warm te wrijven voor een optimale hechting. Doe dit niet met een föhn (zie tip 8). 
 8. Wanneer de kinesiotape nat is geworden, dep het dan voorzichtig droog met een handdoek. Gebruik geen föhn. De lijm reageert op de warmte en hierdoor kan het lastig worden om de kinesiotape te verwijderen.
 9. Zorg dat je de kinesiotape een halfuur voor een sportactiviteit aanbrengt, voor het optimale effect. 
 10. Er is kans dat de kinesiotape na het aanbrengen iets gaat jeuken. Het komt vaker voor dat dit zo rond een kwartier (lichtelijk) blijft jeuken. Jeukt het na een halfuur nog, dan moet je de tape verwijderen.
 11. Kinesiotape moet voorzichtig worden verwijderd. Het verwijderen van de kinesiotape moet voorzichtig gedaan worden. Dit kun je het beste onder de douche doen en/of met hulp van (baby)olie.

Kinesiotape aanbrengen: Bekijk de video’s

In deze video's wordt exact uitgelegd hoe je kinesiotape aanbrengt: