Hoe lang je kinesiotape moet laten zitten is afhankelijk van het lichaamsdeel. Gemiddeld laat je het zo’n 3-5 dagen zitten.

In een eerder blog hebben we exact omschreven wat kinesiotape is. Hierin benoemde we ook de periode 3-5 dagen, maar in deze blog gaan we dieper op deze vraag in.

Hoe lang zit kinesiotape op je knie, voet en hand?

De knieën, voeten en handen zijn één van de ruwste en hardste lichaamsdelen voor de kinesiotape. Dit komt omdat je knieën, voeten en handen flexibel en bewegelijk moeten blijven. Hierdoor blijft de kinesiotape minder lang op de ideale positie zitten.

Wij raden dan ook aan om kinesiotape gemiddeld 2-3 dagen te laten zitten op deze lichaamsdelen.

Hoe lang zit kinesiotape op je schouders en rug?

Je schouders en rug zijn minder bewegelijk dan je knieën en voeten en daardoor blijft kinesiotape op deze lichaamsdelen langer goed zitten. Je kunt kinesiotape op je schouders en rug dan ook zeker 3-5 dagen laten zitten.

Het maximum

Het maximum hangt natuurlijk af van veel verschillende factoren, zoals: per persoon, per activiteit, het doel/blessure en per merk. Je kunt kinesiotape 24 uur per dag laten zitten, het is namelijk waterproof en ook tijdens slapen heb je er geen last van. Diverse websites en personen geven aan dat je kinesiotape ook 2 weken kunt laten zitten. Dit raden wij af. Gemiddeld adviseren wij een maximum van 6 dagen.

De drager van kinesiotape kan echter het beste bepalen wat het maximum is. Wanneer de kinesiotape oncomfortabel begint te zitten, dan is deze in elk geval aan vervanging toe. Het beste is als je de kinesiotape net voor dit punt vervangt.

Waarom blijft kinesiotape zo lang zitten?

Kinesiotape blijft gemiddeld langer zitten dan ‘normale tape’. De voornaamste reden is rekbaarheid van kinesiotape. Dit voorkomt dat de tape gaat scheuren.

Daarnaast is kinesiotape waterproof ten opzichte van sommige soorten ‘normale tape’. Kinesiotape heeft verder ook geen samendrukking met de huid waardoor je kinesiotape langer kunt laten zitten. Bovendien heeft kinesiotape een extra goede hechting waardoor de randjes minder snel loslaat.

Bij Sporttape.nl kun je uiteraard ook kinesiotape kopen. Dit is verkrijgbaar in twee vormen, kinesiotape precut en kinesiotape rol. Heb je vragen over kinesiotape kopen of over hoe lang je het kunt laten zitten? Neem dan gerust contact op: info@sporttape.nl.