Achter de schermen: Het productieproces van bedrukte tape

- Categories : Soorten sporttape

Bedrukte tape is een krachtig brandinginstrument voor elk bedrijf dat zijn producten verzendt. Het biedt niet alleen veiligheid en functionaliteit, maar het draagt ook bij aan de merkbeleving. Maar hoe transformeert een eenvoudige rol tape in een op maat gemaakt brandingtool? Laten we het productieproces van bedrukte tape bij Tapeprint.eu onder de loep nemen.

Stap 1: Materiaalkeuze

Het proces begint met de keuze van het tape-materiaal. Bij Tapeprint.eu kun je kiezen uit PVC, polypropyleen of papier, afhankelijk van je wensen en behoeften. PVC tape is sterk en duurzaam, polypropyleen is een kosteneffectieve allrounder en papieren tape biedt een milieuvriendelijke oplossing.

Stap 2: Ontwerp

Vervolgens is het tijd voor het ontwerpen van de tape. Klanten kunnen hun logo, bedrijfsnaam, website of andere brandingelementen aanleveren. Onze ontwerpafdeling werkt nauw samen met de klant om een opvallend ontwerp te creëren dat voldoet aan zowel esthetische als praktische eisen.

Stap 3: Voorbereiding van de drukplaten

Zodra het ontwerp is goedgekeurd, worden drukplaten voorbereid. Dit zijn de mallen die gebruikt worden om het ontwerp op de tape te drukken. Voor elke kleur in het ontwerp wordt een aparte drukplaat gemaakt.

Stap 4: Het drukproces

Met de drukplaten klaar, begint het daadwerkelijke drukproces. De tape wordt door een drukmachine geleid waar elke kleur afzonderlijk wordt aangebracht. Dit kan via verschillende druktechnieken zoals flexodruk, digitaal drukken of zeefdruk, afhankelijk van het type tape en het ontwerp.

Stap 5: Drogen en uitharden

 

Na het drukken moet de inkt drogen en uitharden. Dit zorgt ervoor dat het ontwerp niet afsmeert of vervaagt tijdens het transport of opslag. Het droogproces is essentieel voor de duurzaamheid van de bedrukking.

Stap 6: Kwaliteitscontrole

Voordat de tape verpakt en verzonden wordt, ondergaat het een strikte kwaliteitscontrole. Bij Tapeprint.eu controleren we of de kleuren juist zijn, de afdruk scherp is, en of de tape goed plakt.

Stap 7: Snijden en verpakken

De laatste stap is het snijden van de grote rollen tape in kleinere rollen van de gewenste breedte en het verpakken voor verzending. Dit gebeurt met precisie-apparatuur om ervoor te zorgen dat elke rol voldoet aan de specificaties.

 

Add a comment

 (with http://)