Sporttape

Ben je op zoek naar sporttape om blessures te verhelpen of te voorkomen? Of wil je sporttape gaan gebruiken om beter te presteren? Wij hebben een groot assortiment aan sporttape van het merk SporttapeX, sokkentape, rekverband en keepertape.

Sporttape aanbrengen

Om de sporttape aan te brengen zijn er een aantal algemene tips waar je rekening mee moet houden. Als je de sporttape verkeerd aanbrengt of verwijderd, dan ontstaat de kans op huidirritatie en blaren.

1. Breng je sporttape aan om een blessure, bijvoorbeeld om je enkel, dat zorgt voor een goede stabiliteit.

2. Breng de sporttape aan op een schone en vetvrije huid.

3. Bij voorkeur breng de sporttape aan op een kale huid. Op een kale huid blijft de tape langer vastzitten en deze hecht beter. Ook is het verwijderen van de sporttape aangenamer op een onthaarde huid.

4. Breng de sporttape niet aan op een beschadigde huid, zoals wondjes, sneeën of verbranding.

5. Span de spieren aan tijdens het aanbrengen. Hierdoor heb je de juiste 'spanning' op de tape.

6. De sporttape moet niet te strak aangebracht worden, dit kan de doorbloeding belemmeren en/of je huid beschadigen.

7. Verwijder de sporttape direct na de training of wedstrijd.

8. Voor het optimale effect kun je de sporttape een halfuur voor een sportactiviteit aanbrengen.

9. Het is mogelijk dat de sporttape na het aanbrengen iets gaat jeuken. Het komt voor dat dit ongeveer een kwartier lang blijft jeuken, daarna moet het afzakken. Jeukt het na een halfuur nog? Dan moet je de tape verwijderen.

10. Sporttape verwijderen kun je het beste onder de douche doen met hulp van (baby)olie. Het is belangrijk dat dit voorzichtig wordt verwijderd.

Kwaliteit van de sporttape

De sporttape is van de hoogste kwaliteit. Onze producten beschikken namelijk over de vereiste keurmerken. Hoe lang je de sporttape kan laten zitten is afhankelijk van het lichaamsdeel. Gemiddeld kan het zo'n 3-5 dagen blijven zitten. De sporttape kan zolang blijven zitten omdat er veel rekbaarheid in de tape zit waardoor het niet kan scheuren.

Voor wie is sporttape?

Sporttape is te gebruiken door alle sporters. Professionele wielrennersteams, professionele sportteams (voetbalteams, volleybalteams etc.) en olympische sporters maken gebruik van sporttape. Naast de professionele afnemers wordt sporttape ook gebruikt door andere (recreatie)sporters, zoals amateurvoetballers, -tennisers en -wielrenners. Iedereen kan dus sporttape gebruiken.

Vragen over de sporttape of het gebruik ervan?

Wil je graag meer weten over sporttape? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw sporttape vragen, bel of mail ons!